Almenys díhuit morts en un atac amb míssils en una zona residencial d'Odessa

Els projectils, que el servei d'emergències ucraïnés atribueix a Rússia, han impactat contra una finca de nou plantes i un edifici en una zona recreativa

Els bombers tractes de sufocar l'incendi posterior a l'impacte del míssil en un dels edifics danyays
Els bombers tracten de sufocar l'incendi posterior a l'impacte del míssil en un dels edificis / Servei Estatal d'Emergències d'Ucraïna (Reuters)

L'advertència de l'OTAN a Rússia en la cimera de Madrid no ha alterat la lògica de la guerra d'Ucraïna. Almenys díhuit persones han mort i trenta han resultat ferides, tres d'elles menors, en un atac amb míssils a Odessa, al sud-oest del país, segons el servei d'emergències. L'atac, que les mateixes fonts atribueixen a l'exèrcit rus, ha impactat en una finca de nou plantes i un edifici en un centre recreatiu en el districte de Bilhorod-Dnistrovsky.

Odessa és el principal port d'accés d'Ucraïna al mar Negre, on les tropes locals celebren una victòria simbòlica: la retirada de Rússia de l'illot de les Serps. Una illa menuda però de gran valor estratègic. El president Zelenski assegura que l'eixida de les tropes russes "canvia significativament" la situació a la zona i millorarà la capacitat de defensa marítima.

La zona del Donbass, a l'est del país, continua sent el front més actiu i perillós del país. Les tropes russes intenten envoltar les ucraïneses als afores de la ciutat de Lissitxansk, a la regió de Lugansk, per a apoderar-se de l'últim enclavament ucraïnés d'importància en la regió. Els combats i bombardejos, cada vegada més sagnants, estan forçant un nou èxode de milers de persones que fins ara s'hi havien resistit i que fugen ara a zones de rereguarda o altres països en els trens ucraïnesos d'evacuació.

També et pot interessar

stats