Almenys catorze morts per inundacions en les zones de Turquia afectades pels forts sismes de febrer

Les fortes pluges han negat campaments on es refugiaven víctimes dels terratrémols

El president turc, en arxiu
El president turc, en arxiu / Turkish Presidency / Dpa (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 de març 2023 - 16:27 Actualitzat: 15 de març 2023 - 18:10

Almenys catorze persones han mort i tres han desaparegut per les inundacions en diverses províncies turques que el passat 6 de febrer van quedar arrasades per dos sismes que van deixar més de 48.000 morts, i on han quedat ara negats campaments on es refugiaven víctimes dels terratrèmols.

Les autoritats regionals de la província d'Adiyaman han informat que una persona va morir i tres més estan desaparegudes després que les fortes pluges provocaren una avinguda d'aigua que va arrossegar una casa prefabricada on s'allotjava una família que va perdre l'habitatge durant els sismes. L'oficina del governador de Sanliurfa, una altra de les onze regions afectades pels terratrémols, també ha informat de la localització de quatre persones mortes arrossegades per l'aigua. I unes hores més tard es van localitzar al soterrani d'una casa de Sanliurfa cinc cadàvers més, que van ser identificats com a refugiats sirians, assenyala el diari Hürriyet. Amb aquestes víctimes puja a nou el nombre de morts en aquesta ciutat, mentre que dos bombers que havien desaparegut, finalment, van ser localitzats amb vida.

També en aquesta província una persona està en estat greu després que li caiguera un raig. A la ciutat de Sanliurfa, els forts aiguats que van començar la passada nit han negat els carrers i l'aigua ha arrossegat vehicles i han inundat negocis i habitatges. Un centre mèdic va haver d'evacuar els pacients ingressats a les plantes superiors de l'edifici, i els col·legis hi han suspés les classes.

Per la seua banda, a la província de Malatya, també afectada pels terratrémols, diversos campaments on es refugien víctimes dels sismes, han quedat inundats a causa de la pluja, segons ha detallat l'emissora HalkTV.

La previsió meteorològica apunta que la pluja hi continuara i s'adverteix de la possibilitat que les inundacions afecten també a Diyarbakir, una més de les províncies damnificades pels sismes que han deixat milers de persones sense habitatge.

També et pot interessar

stats