Almenys 44 persones migrants moren en un naufragi davant les costes del Sàhara Occidental

Els dotze supervivents de l'embarcació, que es dirigia a les Illes Canàries, estan retinguts per les autoritats del Marroc

Diversos migrants rescatats en l'oceà Atlàntic en una imatge d'arxiu
Diversos migrants rescatats en l'oceà Atlàntic en una imatge d'arxiu / Europa Press

Almenys 44 persones migrants han mort ofegades aquest diumenge davant les costes del Sàhara Occidental en naufragar una embarcació amb més de mig centenar d'ocupants a bord que intentava arribar a les Illes Canàries. Segons ha informat l'ONG Caminant Fronteres, el tràgic succés ha tingut lloc en el litoral de la ciutat atlàntica de Bojador, a 190 quilòmetres al sud d'Al-Aaiun.

La portaveu de l'entitat benèfica, Helena Maleno, ha confirmat en el seu compte de Twitter que s'han pogut rescatar set cossos sense vida dels migrants morts, els quals s'han traslladat a la morgue. La resta, més d'una trentena, continuen encara desapareguts a la mar. 

A més, ha agregat que dotze persones més que es trobaven en la barca sinistrada han sobreviscut al naufragi i els han arrestat les autoritats marroquines en aplicació de la llei d'estrangeria. L'activista no revela les nacionalitats de les víctimes, ni si hi havia entre elles xiquets i dones.

El d'aquest diumenge és el segon accident d'aquestes característiques en la ruta migratòria de l'Atlàntic en a penes dos mesos. El passat 11 de març perderen la vida en un naufragi similar més de quaranta persones migrants d'origen subsaharià davant les costes de Tarfaya, ciutat septentrional del Marroc.

Les autoritats del país no s'han pronunciat fins ara sobre l'últim naufragi, si bé la majoria de les vegades aquests accidents es registren sense que existisca una comunicació oficial.

També et pot interessar

stats