Almenys 44 persones migrants moren en un naufragi al sud del Marroc

Les víctimes, entre les quals hi ha dones i nadons, tractaven d'arribar a les illes Canàries en una embarcació que es va afonar pel temporal

Embarcació amb migrants a bord en una imatge d'arxiu
Embarcació amb migrants a bord en una imatge d'arxiu / Europa Press

Nova tragèdia migratòria a la mar. Almenys 44 persones migrants procedents de l'Àfrica subsahariana van perdre la vida el passat divendres en l'oceà Atlàntic a l'altura de la ciutat costanera de Tarfaya, al sud del Marroc, quan intentaven arribar en una embarcació a les illes Canàries. Segons han informat diverses associacions aquest diumenge, entre les víctimes mortals hi ha dones i nadons. 

La portaveu del col·lectiu de defensa dels migrants Caminant Fronteres, Helena Maleno, ha precisat que la barca naufragada transportava en el moment de l'accident un total de setanta persones, entre elles setze dones i set bebés. 

Fonts de la comunitat subsahariana al Marroc han informat que la majoria de les víctimes són originàries de Costa d'Ivori, el Senegal i República de Guinea i que la pastera es va afonar a causa del temporal.

Les autoritats marroquines no s'han pronunciat fins ara sobre l'esdeveniment, si bé la majoria de les vegades aquests accidents es registren sense que existisca una comunicació oficial.

També et pot interessar

stats