Pugen a 44 els morts en l'atemptat contra un partit polític al nord del Pakistan

L'atac s'ha perpetrat durant una reunió del partit religiós Jamiat Ulema-i-Islam, i de moment cap grup insurgent l’ha reivindicat

L'ambulància
L'ambulància atén els ferits de l'atac terrorista perpetrat durant la reunió del partit religiós Jamiat Ulema-i-Islam / @CutDeepCutHard
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
30 de juliol 2023 - 16:09 Actualitzat: 31 de juliol 2023 - 09:37

Augmenta a 44 el nombre de víctimes mortals en l'atemptat suïcida perpetrat aquest diumenge al nord del Pakistan, mentre les autoritats investiguen l'autoria de l'atac. "El nombre de persones mortes és ara de 44 i més de 100 estan ferides. La investigació està en curs i ningú ha sigut arrestat fins al moment en relació amb l'explosió", va dir l'oficial de policia Shafiq Ullah, de la comissaria de Khar, on va ocórrer l'atac.

L'atacant suïcida es va immolar prop de l'escenari en el qual s'estava celebrant un sermó religiós a aquesta ciutat ubicada a la província del nord de Khyber Pakhtunkhwa.

Les autoritats investiguen l'autoria de l'atac que, de moment, no ha sigut reivindicat per cap grup insurgent ni hi ha hagut arrestos.

Condemna unànime de l'atemptat

Diversos grups i institucions es van afegir a la condemna d'aquest atac, inclòs el principal grup talibà pakistanés, el Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP).

"El Tehreek-e-Taliban Pakistan condemna aquesta explosió en els termes més enèrgics i resa pels màrtirs", va dir en un comunicat el portaveu del grup, Mhammed Khurasani.

El govern dels talibans de l'Afganistan, que comparteix vincles amb el Jamiat Ulema-i-Islam, també es va unir a la condemna per aquest atac, va informar el principal portaveu dels fonamentalistes, Zabihullah Mujahid.

Per la seua banda, l'ambaixada dels EUA a Islamabad va expressar el condol a les famílies i éssers estimats de les víctimes que van perdre la vida en l'explosió.

"Reiterem el nostre compromís de donar suport als esforços del Pakistan per a combatre el terrorisme i garantir la seguretat dels seus ciutadans", va escriure l'ambaixada estatunidenca al seu compte de Twitter.

Escalada de violència al país

El Pakistan ha experimentat un augment de la violència armada des de l'arribada al poder dels talibans afganesos a Kabul l'agost de 2021. El canvi de govern a l'Afganistan va reactivar els atacs dels seus germans ideològics pakistanesos, especialment a les províncies frontereres de Khyber Pakhtunkhwa i el Balutxistan.

El principal grup pakistanés, el Tehreek-e-Taliban Pakistan, va anunciar el desembre passat la fi de l'alto el foc acordat amb Islamabad, al qual acusava d'incomplir els compromisos en unes negociacions de pau.

El país ha patit 271 atacs militants durant la primera meitat de l'any, en els quals 389 persones han mort i altres 656 han resultat ferides, segons un informe publicat a principis de juliol per l'Institut d'Estudis de Seguretat i Conflictes del Pakistan.

Un increment significatiu de les xifres en comparació al mateix període del 2022, quan el Pakistan va patir 151 atacs que van causar 293 morts i 487 ferits.

També et pot interessar

stats