Almenys 31 morts per una estampida en un acte d'una església a Nigèria

L'incident ha ocorregut aquest dissabte quan centenars de parroquians han trencat una porta per a accedir a l'església, que havia convocat un esdeveniment en el qual es repartien articles de regal i menjar

Imatges de després del tràgic incident a Nigèria
Imatges de després del tràgic incident a Nigèria

Al voltant de 31 persones han mort aquest dissabte en una estampida que ha tingut lloc en un acte organitzat per una església a la ciutat de Port Harcourt, al sud de Nigèria, segons ha informat la policia de l'estat de Rivers.

L'església, coneguda com Kings Assembly, havia convocat un esdeveniment en el qual havia promés donar articles de regal i menjar. Centenars de feligresos han acudit aquest matí i han trencat una porta, cosa que ha provocat l'estampida.

"L'esdeveniment començava a les 09:00 del matí”, ha explicat la portaveu policial, Grace Iringe-Koko, “però algunes persones van anar fins allà i hi van irrompre, així que la gent va començar a entrar corrent i hi hagué una estampida". La investigació per a determinar les causes de l'incident ja està en marxa.

Cartell de l'esdeveniment a l'església
Cartell de l'esdeveniment a l'església

Fora la multitud embogí "i la gent va forçar la porta perquè s'obrira, la qual cosa va provocar una onada de persones que va provocar l'estampida. La distribució ni tan sols havia començat", ha comentat un testimoni. "Moltes persones han mort, altres han quedat inconscients i totes han sigut evacuades a l'hospital".

No és la primera vegada que es viu un succés com aquest a Nigèria. Al febrer de 2019 almenys catorze persones van morir també a Port Harcourt i huit més van resultar ferides durant una estampida després d'un míting de campanya del president nigerià, Muhammadu Buhari, qui aspirava aleshores a la reelecció.

Així mateix, almenys 28 persones van morir i 200 van resultar ferides el novembre de 2013 a conseqüència d'una estampida després d'una vigília en un centre religiós de la ciutat d'Ukeh, a l'estat d'Anambra.

També et pot interessar

stats