Buhari, reelegit president de Nigèria

L’oposició rebutja els resultats en qualificar-los “d’incorrectes i inacceptables” i sosté que han detectat "irregularitats" en els resultats d'alguns estats.

Muhammadu Buhari, el dia de les eleccions
Muhammadu Buhari, el dia de les eleccions / George Esiri (Efe)

El president de Nigèria, Muhammadu Buhari, ha sigut reelegit president de Nigèria per als pròxims quatre anys en els comicis que van tindre lloc el dissabte 23 de febrer.

La Comissió Electoral Nacional Independent (INEC) ha fet públics els resultats a última hora d’aquest dimarts, que donen uns quatre milions de vots més al president Buhari, líder del partit governamental Congrés de Tots els Progressistes (APC), que al seu rival, Atiku Abubakar, del Partit Democràtic Popular (PDP).

Buhari ha aconseguit prop de 15,2 milions de vots, mentre que Abubakar n’ha tret poc més d’11,2 milions. La participació en els comicis va ser baixa, ja que de 82,34 milions d'electors registrats, el nombre total de votants es va situar en 29,36 milions.

El PDP ha rebutjat ja els resultats en qualificar-los “d’incorrectes i inacceptables”. El partit opositor sosté que els seus representants han detectat "irregularitats" en els resultats d'alguns estats, i ha acusat l'actual administració de "confabular" amb la INEC.

Nigèria, el país més poblat d'Àfrica i primera economia del continent, va acudir a les urnes per a elegir el president en una jornada esguitada d’incidents violents que van deixar almenys 39 morts, segons dades d'observadors d'associacions civils.

També et pot interessar