Almenys 30 ucraïnesos han mort en intentar travessar il·legalment la frontera per a evitar l'allistament des del 2022

Ascendeixen a cinc els morts en atac rus amb míssils contra Odessa

Fum i flames en edificis després d'un atac amb míssils a Odessa, Ucraïna
Fum i flames en edificis després d'un atac amb míssils a Odessa, Ucraïna / Igor Tkachenko (Efe)

Al voltant de trenta ucraïnesos han perdut la vida intentant travessar il·legalment la frontera d'Ucraïna per a eludir ser incorporats a files des de la invasió russa el febrer del 2022, segons el portaveu del Servei Estatal de Guàrdia de Fronteres ucraïnés, Andrí Demchenko.

En declaracions a l'agència Ukrinform, ha precisat que estos intents d'encreuament il·legal es produeixen diàriament, la majoria fora dels llocs de control a la frontera amb Moldàvia, mentre que el nombre més gran de temptatives de creuar amb documents falsos es registra a la frontera amb Polònia.

Demchenko s'han mostrat sorprés pel fet que la gent estiga disposada a pagar grans sumes de diners a persones que els prometen ajuda per a travessar la frontera, i que després s'han d'enfrontar al fet que la ruta discorre al llarg d'un riu de muntanya.

Molts s'adonen que no tenen les forces per a travessar un riu o travessar les muntanyes i així és com algun ha perdut la vida. A això se suma el perill dels animals salvatges, ha agregat.

Ha indicat, a més, que des de l'inici de la llei marcial, s'han descobert uns 450 grups delictius especialitzats en el tràfic de persones a través de la frontera.

Cinc morts en atac rus amb míssils contra Odessa

D'altra banda, la xifra de morts després de l'atac rus del dilluns amb míssils contra Odessa (sud d'Ucraïna) ha pujat a cinc després que un dels ferits morira a l'hospital, segons informa este dimarts el cap de l'administració militar regional, Oleg Kiper.

"Desgraciadament, el nombre de víctimes de l'atac rus amb míssils d'ahir contra Odessa ha augmentat a 5 persones. Un home nascut el 1960 va morir a l'hospital. Expresse el meu sincer condol a la família i amics", ha dit Kiper en un missatge en Telegram.

Segons ha precisat, 23 ferits continuen hospitalitzats, huit d'ells en estat greu, dels quals quatre, entre ells una xiqueta de quatre anys, en situació d'extrema gravetat.

El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, va transmetre el mateix dilluns el seu condol als familiars de les víctimes i va agrair la labor dels serveis de rescat.

També et pot interessar

stats