Almenys 30 morts en un atemptat contra els xiïtes a Kabul

Més de 30 persones han mort després que un terrorista suïcida s'immolara entre la cua de gent registrada en una oficina electoral de Kabul.

Roba i sandàlies de les víctimes de l'atemptat hui en una oficia electoral de Kabul on han mort 31 persones
Roba i sandàlies de les víctimes de l'atemptat hui en una oficia electoral de Kabul on han mort 31 persones / Omar Sobhani (Reuters)

L'Estat Islàmic ha reivindicat l'autoria de l'atemptat  en un centre d'inscripció al cens electoral de Kabul, la capital de l'Afganistan.  Almenys han mort 31 persones i hi ha més de 50 ferits. Entre les víctimes, dones i xiquets, segons han assegurat alguns testimonis.

El terrorista ha fet detonar la càrrega explosiva que duia davall la roba enmig de la cua  d'inscripció al cens per a les eleccions de l'octubre. Estes oficines electorals han patit atacs en diverses ocasions ja que els jihadistes tracten de boicotejar el procés electoral posat en marxa pel president afganés, Ashraf  Ghani. 

El barri on el terrorista ha fet esclatar la bomba està habitat majoritàriamen per xiïtes,  que solen ser l'objectiu preferent dels atemptats de l'Estats islàmic a l'Afganistan. El passat mes de gener, cent persones moriren quan una ambulància carregada d'explosius explotava al centre de Kabul.   

També et pot interessar

stats