Almenys 30.000 evacuats per un gran incendi fora de control a l'illa grega de Rodes

L'incendi forestal va començar fa cinc dies i ja ha cremat el 10% de la superfície de l'illa

Persones combaten l'incendi fora de control a l'illa grega de Rodes / 'À Punt NTC'
23 de juliol 2023 - 14:59

El foc no dona treva a l'illa de Rodes (Grècia) i 30.000 persones, segons el govern grec, han sigut ja desallotjades a causa dels incendis forestals, una xifra sense precedents. La majoria dels afectats són turistes i diverses companyies aèries ja han cancel·lat els viatges a l'illa, però enviaran avions de buit per a repatriar els afectats. 

La proximitat del foc als hotels ha obligat els afectats a buscar un lloc segur on passar la nit i a alguns els acullen temporalment en centres esportius, ferris i ressorts allunyats de l'incendi forestal que afecta el centre de l'illa. 

El més complicat ha sigut el rescat dels banyistes, unes 2.500 persones que estaven a la platja quan el foc s'ha acostat de manera perillosa. Els han evacuat per mar, gràcies a un dispositiu de l'exèrcit, al qual s'han sumat moltes barques particulars. 

L'incendi forestal va començar dimarts i ja ha cremat el 10 % de la superfície de l'illa. Grècia, com la resta de països del Mediterrani viu immersa en una onada de calor que bat rècords cada dia. Aquest diumenge a les 11:00 hores a Creta els termòmetres ja marcaven 44 graus i la mínima ha sigut de 34 graus. Si hi afegim les fortes ratxes de vent, s'obté el còctel perfecte per a avivar les flames. 

Davant les males perspectives, diversos turoperadors han anunciat que no duran més turistes a Creta, però que enviaran els avions de buit perquè puguen repatriar els afectats pels incendis.

També et pot interessar

stats