Almenys 27 persones mortes i 55 ferides en un tiroteig a Kabul

L'atac ha passat en un esdeveniment en què estava l'actual cap del govern de l'Afganistan, Abdullah Abdullah, qui ha resultat il·lés.

Treballadors de salut afganesos porten a un home ferit després d'un atac a Kabul, l'Afganistan
Treballadors de salut afganesos porten a un home ferit després d'un atac a Kabul, l'Afganistan / Jawad Jalali
06 de març 2020 - 13:05

Almenys 27 persones han mort i altres 55 han resultat ferides en un tiroteig registrat aquest divendres en un esdeveniment a Kabul en què estava el president del govern de l'Afganistan, Abdullah Abdullah, i altres importants autoritats afganeses. Totes han resultat il·leses.

El tiroteig, del qual de moment es desconeix l'autoria, ha començat cap a les 11:20 hores, quan el president de l'Alt Consell per a la Pau, Karim Khalili, pronunciava un discurs amb motiu de l'aniversari de la mort del líder de la comunitat xiïta hazara Abdul Ali Mazari.

Els atacants han disparat des d'un edifici pròxim en construcció. "Ha sigut un atac malvat, van començar a disparar directament contra el públic i l'escenari", ha dit Khalili al canal local Tolo.

El president afganés, Ashraf Ghani, ha condemnat l'atemptat a través d'un missatge en Twitter, en el qual qualifica els fets com un "atac contra la humanitat i un atac contra la unitat de l'Afganistan".

Els talibans rebutgen l'autoria de l'atemptat

Un portaveu dels talibans, Zabihullah Mujahid, ha rebutjat l'autoria de l'atemptat en la xarxa social Twitter. L'any passat, també durant un esdeveniment per l'aniversari de la defunció de Mazari en el qual estava present Abdullah, almenys 11 persones van morir i altres 95 van resultar ferides en un atac amb morters, que va ser reivindicat pel grup jihadista Estat Islàmic (EI).

També et pot interessar

stats