Almenys 21 morts i 33 ferits en un atemptat suïcida en una mesquita a Kabul

Cap grup armat ha reclamat l'autoria de l'atac, encara que el grup jihadista Estat Islàmic (EI) sol reivindicar aquests atemptats, convertit en la principal amenaça del règim talibà

Una dona camina en el burka pels carrers de Kabul
Una dona camina amb el burka pels carrers de Kabul / Stringer (Efe/EPA)

Almenys 21 persones han mort i 33 han resultat ferides en un atemptat suïcida en una mesquita a Kabul a última hora de la vesprada de dimecres, segons l'últim balanç de víctimes aportat aquest dijous pel portaveu de la Policia de Kabul, Khalid Zadran. Un funcionari talibà, que ha demanat l'anonimat, ha assegurat que entre "els morts també estava el conegut erudit religiós Amir Mohammad".

El principal portaveu del govern talibà, Zabihullah Mujahid, ha expressat en un comunicat la condemna de la seua administració "a l'explosió en una mesquita" i ha assegurat que "els assassins i perpetradors d'aquests crims prompte seran capturats i castigats pels seus actes atroços".

Cap grup armat ha reclamat l'autoria de l'atac, encara que el grup jihadista Estat Islàmic (EI) sol reivindicar aquests atemptats, convertit en la principal amenaça del règim talibà.

Precisament EI va reivindicar l'atemptat la setmana passada en una madrassa o escola alcorànica de Kabul en la qual va morir el conegut religiós talibà Rahimullah Haqqani, que havia defés públicament el dret de la dona a l'educació o el treball.

Segons informació compartida per alguns dels seus deixebles i oficials talibans, Haqqani era conegut per la seua fervent oposició a EI, que havia suposadament tractat de posar fi a la seua vida en diversos atemptats en el veí Pakistan, on s'havia instal·lat durant la invasió estatunidenca que va concloure fa un any.

També et pot interessar

stats