Almenys 18 persones mortes i 35 ferides per les inundacions a l'oest de Jordània

La xifra de víctimes mortals encara pot augmentar per les persones desaparegudes, entre les quals hi ha un grup d'escolars.

Un home busca supervivents després de les pluges prop del mar Mort

Almenys 18 persones han mort i 35 han resultat ferides en una zona del mar Mort, a l'oest de Jordània, per les inundacions que han provocat les pluges torrencials registrades aquest divendres al país, segons ha informat el Departament de Defensa Civil jordà. 

L'elevat nombre de persones desaparegudes fa probable que la xifra de víctimes mortals continue augmentant les pròximes hores. Entre els desapareguts hi ha un grup d'estudiants que viatjava en un autobús durant una excursió escolar que travessava la zona afectada i que va ser arrossegat per la força del torrent d'aigua. 

L'agència oficial de notícies de Petra ha informat que també hi ha un altre autobús accidentat prop de les termes d'Al Zara, entre Wadi Mujib i Wadi Zerka, a la vora del mar Mort, amb 43 persones atrapades entre alumnat i professorat. 

De moment, continuen els treballs de rescat per a traure-les. Fins ara, els efectius de Defensa Civil i de l'Exèrcit jordà han aconseguit alliberar-ne deu. 

La previsió meteorològica apunta que les pluges torrencials poden persistir durant les pròximes hores. L'agència estatal jordana ha fet públic un vídeo de la zona afectada per les pluges en què es veuen les carreteres de l'àrea totalment negades i enfangades, fet que fa impossible el trànsit de vehicles. 

També et pot interessar

stats