Almenys 14 morts per una allau de fang i aigua a Colòmbia

Les autoritats han informat també de sis ferits i diversos desapareguts

WhatsApp Image 2023 07 18 at 20.17.00
Imatges de les destrosses a Quetame (Colòmbia) / Reuters

Un total de 14 persones han mort per una allau de fang i aigua al centre de Colòmbia, en el municipi de Quetame. També hi ha hagut sis ferits, que ja es troben en hospitals i centres de salut de la zona, i diversos desapareguts, segons ha informat aquest dimarts el governador de la regió de Cundinamarca, Nicolás García.

Dilluns a la matinada, unes fortes pluges van provocar el desbordament de dues rambles que van arrasar part del llogaret de Naranjal, en la zona rural de Quetame. Segons els primers informes de les autoritats, l'allau ha arrossegat diverses cases, un pont i ha tancat al trànsit la carretera entre Bogotà i Villavicencio, capital del departament de Meta. Aquesta ciutat és una de les principals productores agrícoles del país.

El governador de Cundinamarca ha anunciat que des de la 1:30 h s'està treballant per a atendre l'emergència causada per l'allau a Quetame. La Brigada d'Atenció i Prevenció de Desastres de l'exèrcit colombià ha enviat soldats especialitzats en rescat per a localitzar víctimes.

El director general de la Unitat Nacional per a la Gestió del Risc de Desastres (Ungrd), Olmedo López, ha detallat que entre els morts hi ha tres menors d'edat i que les famílies afectades de moment seran traslladades a un alberg temporalment mentre es busca on reubicar-les.

També et pot interessar

stats