Algèria mantindrà els preus dels seus clients, però no descarta 'recalcular' el que ha enviat a Espanya

Les relacions s'han vist afectades pel reconeixement del govern de Sánchez del pla d'autonomia del Marroc per al Sàhara Occidental

Imatge d'arxiu de l'extracció de gas
Imatge d'arxiu de l'extracció de gas / Shutterstock

L'empresa energètica algeriana Sonatrach ha advertit de la possibilitat de "recalcular" el preu del subministrament de gas a Espanya, dins d'un context en el qual anticipa "perspectives prometedores" cap als clients europeus després del descobriment de nous jaciments.

El conseller delegat de Sonatrach, Toufik Hakkar, ha reconegut en declaracions a l'agència de notícies algeriana APS que els preus del gas i del petroli "s'han disparat" des que Rússia llançà una ofensiva militar contra Ucraïna el 24 de febrer.

Algèria "ha decidit mantindre per a tots els seus clients preus relativament correctes", però Hakkar no descarta que siga així en el futur. "No es descarta recalcular els preus amb els nostres clients espanyols", ha assenyalat.

El conseller delegat de Sonatrach ha explicat que el grup vol invertir uns 40.000 milions de dòlars (uns 36.200 milions d'euros) en els pròxims quatre anys per a investigar i explotar jaciments, tant de petroli com de gas, i es mostra optimista de cara al futur.

En el cas de gas, espera que la capacitat algeriana es duplique en aquest temps, "cosa que deixa entreveure perspectives prometedores per als clients europeus".

Delegacions dels governs portugués i italià han visitat Algèria fa poc per a tractar, entre altres qüestions, el futur del subministrament energètic, en un context marcat per l'interés dins de la UE de reduir la dependència de Rússia.

En el cas d'Espanya, les relacions s'han vist afectades pel reconeixement del govern de Pedro Sánchez del pla d'autonomia del Marroc per al Sàhara Occidental. Alger ha cridat a consultes el seu ambaixador a Madrid com a mostra de malestar.

També et pot interessar

stats