Alemanya prohibeix a Facebook arreplegar dades a través de tercers
L’OCU aplaudeix aquesta mesura i demana que Espanya “hi prenga mesures similars”.
Alemanya, a través de l’autoritat de competència (Bundeskartellamt), ha prohibit a Facebook arreplegar dades a través de tercers, fins i tot mitjançant l'opció del botó 'M'agrada'.
Segons les autoritats alemanyes, la xarxa social exerceix una posició dominant en el mercat i està abusant d'ella.
L'organisme antimonopoli també ha vetat que Facebook relacione les dades captades d'altres pàgines web amb les informacions que recull sobre els usuaris dins de la pròpia xarxa social. L'oficina pren com a terceres fonts les aplicacions que pertanyen al grup Facebook com Instagram i WhatsApp.
Un dels principals punts que critica l'organisme alemany és que l'usuari està obligat a acceptar la compilació de dades "en un paquet integral" per a poder participar en la xarxa.
El cas podria establir un precedent perquè vincula la protecció de dades amb la defensa de la competència i podria passar per totes les instàncies judicials durant anys.
Per la seua banda, la companyia tecnològica estatunidenca ha manifestat que té previst recórrer contra la decisió davant de la justícia alemanya.
L’OCU aplaudeix la mesura
L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha aplaudit les restriccions imposades a Facebook a Alemanya. D’aquesta manera, l'OCU ha defensat aquest dijous que a Espanya "haurien de prendre's mesures per a limitar el possible abús de posició dominant d'aquesta empresa en el mercat de les xarxes socials i les dades dels consumidors".
A més, l’organització ha anunciat que demanarà a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència que "tinga en compte el pronunciament de l'autoritat alemanya i prenga mesures similars a Espanya".