Alemanya indemnitzà els soldats discriminats per la seua orientació sexual

El govern presenta un projecte de llei amb el qual busca la reparació dels militars que han patit aquestes situacions.

La cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, parla amb un grup de soldats alemanys en una imatge d'arxiu
La cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, parla amb un grup de soldats alemanys en una imatge d'arxiu / Reuters

El govern d'Alemanya té previst presentar aquest dimecres al Parlament un projecte de llei amb el qual busca la reparació i indemnització dels soldats alemanys expulsats o discriminats de l'exèrcit per la seua condició homosexual.

El projecte de llei abastarà tant els soldats de la Bundeswehr (les forces armades alemanyes), com els militars de l'Exèrcit Popular Nacional de la desapareguda República Democràtica Alemanya (RDA).

Les indemnitzacions i reparacions estan destinades a aquells soldats que es van veure discriminats a causa de la seua condició sexual, bé perquè van ser expulsats o traslladats, o bé perquè no van tindre les mateixes possibilitats per a ascendir en l'escalafó castrense.

La ministra de Defensa alemanya, Annegret Kramp-Karrenbauer, ha reconegut que si bé no es pot reparar “el que han patit aquestes persones”, el govern busca oferir una sèrie de reparacions amb les quals “tancar aquest fosc capítol de la història de les forces armades”. “No podem compensar el sofriment que han patit aquestes persones, però volem donar un exemple on siga possible”, ha dit Kramp-Karrenbauer.

També et pot interessar

stats