Alemanya alerta sobre la ràpida extensió de la variant delta

El govern alemany demana "màxima prudència" amb els viatges al Regne Unit

Sanitàries tracten a un pacient en una UCI d'un hospital a Darmstadt (Alemanya)
Sanitàries tracten un pacient en una UCI d'un hospital a Darmstadt (Alemanya) / Reuters

Les autoritats alemanyes han alertat de la ràpida expansió de la variant Delta de la Covid-19 i han demanat la "màxima prudència" als ciutadans, especialment pel que fa als viatges al Regne Unit.

Malgrat la incidència de contagis a la baixa, cal mantindre les precaucions, ha indicat el ministre de la Cancelleria, Helge Braun, en declaracions al grup mediàtic RedaktionNetzwerk Deutschland.

"La preocupació més gran que tinc ara és l'extensió de la variant delta al Regne Unit. Londres és una de les seus de l'Eurocopa. No cal viatjar a zones on domina eixa variant", ha afegit el ministre, en referència als partits de semifinals i final del torneig de futbol.

Segons fonts sanitàries, l'avanç de la variant és evident. Fa una setmana, el percentatge en el total de contagis era del 3,7%, mentre que ara és del 6,2%.

"El pitjor d'aquesta variant és que es contagia amb rapidesa extrema, abans fins i tot que l'infectat tinga els primers símptomes", ha advertit el president del Col·legi de Metges, Frank Ulrich Montgomery.

Alemanya està en plena desescalada de restriccions i la vida pública s'ha normalitzat pràcticament en les últimes setmanes.

Això es deu al descens continuat de la incidència de nous contagis. La mitjana nacional es va situar aquest divendres en 10,3 contagis en set dies i per 100.000 habitants, enfront dels 18,6 de fa una setmana.

El pic s'havia aconseguit al desembre, amb 197,6 contagis setmanals per 100.000 habitants. Després de restringir-se durant mesos la vida pública, la incidència va començar a descendir de manera consolidada cap a mitjan abril, i a partir de maig s'ha fet una cautelosa reobertura.

Enmig d'eixa desescalada general, el govern de la cancellera Angela Merkel va requalificar el Regne Unit com a zona de domini de les variants més agressives al mes de maig, la qual cosa implica la prohibició de viatjar al país britànic, excepte en casos excepcionals.

També et pot interessar

stats