Albares es reuneix a València amb els seus homòlegs de Romania i Polònia per a enfortir relacions

Durant l'encontre està previst que es tracten assumptes de la Unió Europea i l’OTAN i que se signe un acord per a confirmar la voluntat de consolidar el format

Imatge d'arxiu del ministre d'Afers Exteriors, Jose Manuel Albare
Imatge d'arxiu del ministre d'Afers Estrangers, José Manuel Albares / David Zorrakino (Europa Press)

El ministre d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, celebra aquest dimarts a València una "trobada trilateral de format inèdit" amb els seus homòlegs de Romania, Bogdan Aurescu, i Polònia, Zbigniew Rau, amb vista a potenciar la "concertació política" dels tres països tant dins de la Unió Europea (UE) com en l'OTAN.

Des de Brussel·les, on ha assistit a la reunió de ministres d'Exteriors de la UE, Albares ha indicat que el govern vol consolidar la trobada amb caràcter anual, "com a fòrum d'intercanvi entre tres socis europeus fonamentals". Ja que els tres països són la quarta, cinquena i sisena economies de la Unió Europea i aliats en l'OTAN, ha ressaltat el ministre.

La cita, segons ha indicat Afers Estrangers en un comunicat, s'ha estructurat en dues parts. Una part de l'encontre se centrarà en assumptes relacionats amb la UE, i més en particular amb la pròxima Presidència de torn que exercirà Espanya des de l’1 de juliol. En una segona part, es tractaran qüestions de seguretat en el marc de l'OTAN i l'agressió russa contra Ucraïna. Al final de la trobada, els tres ministres signaran una declaració conjunta del que s’ha batejat com a Trio de València, per confirmar la seua voluntat que aquest format es consolide com a eina per a acostar postures.

En aquesta declaració es fa referència a les consultes polítiques dels tres ministres d'Exteriors, a les expectatives i al suport a la Presidència espanyola del Consell de la UE, a l'agenda europea i a la seguretat i defensa, ha precisat Exteriors.

També et pot interessar

stats