Alliberat el valencià desaparegut a Kherson, segons fonts ucraïneses

La delegació del govern a la Comunitat Valenciana havia comunicat al Ministeri d'Afers Estrangers que aclarisca en quina situació està l'home

L'activista Mariano Garcia Calatayud, en una imatge d'arxiu
L'activista Mariano Garcia Calatayud, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El valencià Mario García Calatayud, resident a Kherson (sud d'Ucraïna) i del qual se sospitava que havia sigut arrestat per soldats russos que controlen la zona, ha sigut alliberat i està fora de perill, han informat fonts ucraïneses. En canvi, altres fonts pròximes al valencià asseguren que continua detingut a la presó.

Segons van informar fonts pròximes a García Calatayud, de Carlet i de 74 anys, aquest activista havia sigut detingut per les tropes del Kremlin. Olena, una amiga ucraïnesa de l'home, va informar la família que soldats russos se l'havien emportat dimarts després d'una manifestació contra la invasió. "Em va dir que uns companys d'ells d'Ucraïna veieren que els russos el pujaren dalt d'un cotxe i no en sabem res més" —explicava Vicenta Garcia, la germana— "el mòbil sona, però no l'agarra".

La delegació del govern a la Comunitat Valenciana va donar part al Ministeri d'Afers Estrangers perquè aclarira en quina situació es troba l'home, que, en cas de confirmar-se l'arrest, es convertiria en el primer espanyol detingut per l'exèrcit rus a Ucraïna. 

"El conegut voluntari Mario està lliure! Gràcies a tots els que van participar", ha escrit Vitali Bogdanov, un activista de Kherson, en Facebook, segons informa Ukrinform.

Segons aquest activista, "els invasors es van veure sorpresos per una crida des de l'estranger de la Creu Roja" i ara Mario es troba fora de perill.

També et pot interessar

stats