L'entorn ucraïnés del jubilat valencià detingut per soldats russos a Kherson creu que continua viu

Les primeres indagacions de les amistats de Mariano Garcia a Ucraïna apunten aquesta possibilitat, però la família i els amics desconfien a l'espera d'una confirmació sòlida

El jubilat carletí Mariano Garcia posa amb soldats ucraïnesos en una entrega de material humanitari
El jubilat carletí Mariano Garcia posa amb soldats ucraïnesos en una entrega de material humanitari / À Punt NTC

Mariano Garcia Calatayud continua viu. Això creu l'entorn ucraïnés del jubilat de Carlet presumptament detingut per soldats russos a Kherson, localitat sota domini de les tropes d'invasió. En aquest sentit, apunten les primeres indagacions que han fet a la ciutat, segons han traslladat Olena, amiga de Mariano i enllaç amb la família del València. Així ho ha comunicat per Messenger, el sistema de missatgeria de Facebook a Paco Santiesteban, un amic de l'activista i l'home que va advertir de possible arrest a l'ajuntament de Benimodo –on residia Mario– perquè ho posarà en coneixement de la Delegació del Govern i al Ministeri d'Afers Estrangers.

"La notícia la pose entre cometes, perquè la situació és complicada i aconseguir informació veraç és molt difícil", ha advertit Santiesteban al programa A la Ventura, on ha explicat que espera una confirmació més sòlida en les pròximes hores. Poc abans, els serveis informatius d'À Punt hem pogut contactar amb la dona. "No hi ha novetats, perdone, no puc parlar ara", contestava llavors per missatgeria.

La situació d'Olena és complicada. Segons ens va explicar aquest dimarts, tem una detenció imminent i ha decidit limitar les comunicacions perquè no li seguisquen el rastre. La dona ha col·laborat en diversos enviaments d'ajuda humanitària amb Mariano, a qui pensen que li seguien la pista per la seua significació antirussa.

L'activista valencià, de 74 anys, no respon al telèfon des del passat dissabte 19 de març, quan diversos testimonis van veure que soldats russos se l'emportaven detingut en un vehicle després d'una protesta. El ministeri d'Afers Estrangers ha posat en alerta l'ambaixada de Kíiv (actualment desplaçada a Varsòvia) i els serveis d'emergència consular per a aclarir el parador de Mariano.

També et pot interessar

stats