908 persones mortes i més de 40.000 contagiades pel coronavirus

Les autoritats britàniques l'han declarat com una amenaça “greu i imminent” per a la salut pública.

Tub d'assaig per a detectar el coronavirus
Tub d'assaig per a detectar el coronavirus / Dado Ruvic (Reuters)

La Comissió Nacional de Salut de la Xina ha elevat el nombre de morts pel coronavirus causant de la pneumònia de Wuhan a 908 entre els 40.171 contagiats diagnosticats al país.

D’altra banda, 3.281 persones han rebut l'alta després de superar la malaltia.

Fins ara, tots els decessos tret de dos –les Filipines i Hong Kong– han tingut lloc a la Xina continental i, encara que en una vintena de països n’hi ha casos diagnosticats, la Xina acapara vora el 99% dels infectats.

Detectats 60 nous casos al creuer de Yokohama

El Ministeri de Salut del Japó ha detectat 60 nous casos de contagi al creuer que continua amarrat al port japonés de Yokohama des de la setmana passada.

Aquests nous casos eleven a 130 el nombre de contagis fins ara en aquesta embarcació i situen el total de casos al Japó per damunt de 150.

El 8% dels pacients infectats es curen

La proporció de pacients curats de malalties causades per la infecció del nou coronavirus ha augmentat al 8,2 per cent, des del 1,3 per cent registrat el 27 de gener, segons la Comissió Nacional de Salut de la Xina.

Grup de treball per a avaluar l'epidèmia i les mesures de prevenció

L'Organització Mundial de la Salut i la Xina organitzaran un grup de treball amb la finalitat d'avaluar l'epidèmia i les mesures de prevenció per a evitar més infeccions.

En concret, els experts que formaran el grup proporcionaran consells sobre prevenció i control del brot del coronavirus, tant a la Xina com a la resta de països afectats per l'epidèmia.

El Regne Unit el declara amenaça “greu i imminent”

Les autoritats britàniques han declarat el coronavirus com una amenaça “greu i imminent” per a la salut pública, després que s’hagen detectat quatre casos al Regne Unit.

El ministre britànic de Sanitat, Matt Hancock, ha anunciat que el país posarà en marxa mesures per a “assegurar que el públic” estiga protegit de la transmissió d’aquest virus.

Sony tampoc no participarà en el Mobile World Congres

D'altra banda, Sony ha cancel·lat l’assistència al Mobile World Congres, que tindrà lloc a Barcelona del 24 al 27 de febrer, com a mesura de precaució contra el coronavirus.

D'aquesta manera, Sony se suma a altres firmes que ja havien cancel·lat la participació en el congrés mundial de mòbils, com Ericsson, Nvidia, LG i Amazon.

També et pot interessar

stats