600 ciutats dels Estats Units reclamen tindre garantit el dret a l’avortament

Lleis restrictives com la de l'estat de Texas impedeixen en la pràctica avortar

600 ciutats dels Estats Units reclamen tindre garantit el dret a l’avortament / À Punt NTC

Milers de persones s’han manifestat aquest dissabte a 600 ciutats dels Estats Units per a demanar que es mantinga la legalització de l’avortament. Aquest dret, adquirit en la dècada de 1970, podria perillar amb la majoria conservadora en el Tribunal Suprem del país.

El centre de Washington i Nova York han viscut les protestes més grans. Algunes de les persones mobilitzades han assegurat viure en "un moment crític” i han reclamat que la llei federal de la interrupció de l’embaràs tinga valor sobre les modificacions que han fet els diferents estats. La nova legislació de l’estat de Texas, per exemple, activa des de l’1 de setembre, és tan restrictiva que en la pràctica és impossible avortar.

La congressista Cori Brush, present en una de les marxes, ha explicat a la premsa que va sofrir una violació en 1994 amb díhuit anys, que la va deixar embarassada, raó per la qual va decidir avortar. Segons la legislació de Texas, les dones i xiquetes en les seues circumstàncies que decidiren fer-ho podrien ser denunciades a canvi d'una recompensa de 10.000 dòlars.

També et pot interessar

stats