Texas endureix la legislació i prohibeix l'avortament en la majoria dels casos

La inacció del Tribunal Suprem obri la porta a la resta dels estats republicans a seguir els passos de Texas

Manifestació a favor de l'avortament davant del Tribunal Suprem a Washington / Gary Cameron (Reuters)

Als Estats Units, el Partit Republicà ha aconseguit, amb el beneplàcit del Tribunal Suprem, canviar la legislació de l'estat de Texas i l'avortament legal passarà a ser pràcticament impossible. El termini es limita a les primeres sis setmanes, inclús si hi ha hagut violació o incest. L'aprovació definitiva ha provocat un gran nombre de protestes públiques en diverses ciutats dels Estats Units, en contra d'aquest retrocés en els drets de les dones.

La nova legislació converteix Texas en un dels territoris més restrictius del món contra l'avortament. No només limita la capacitat de decisió de les dones, sinó que a més fomenta la participació de persones alienes a l'embaràs, ja que qualsevol podrà denunciar les dones amb l'al·licient de cobrar 10.000 dòlars si es confirma el delicte. El president Biden ho considera un sistema de vigilància impropi dels Estats Units i la tensió entre demòcrates i republicans s'ha intensificat en els últims dies, per la por que la resta d'estats governats pels conservadors seguisquen el mateix camí que Texas.

Avortament i fe

Aquesta setmana la qüestió va elevar la temperatura a la sala de premsa de la Casa Blanca. La resposta de la portaveu Jen Psaki es va fer viral en les xarxes socials quan un periodista li va preguntar "Per què el president Biden dona suport a l'avortament, quan la seua pròpia fe catòlica afirma que moralment està malament". Psaki va contestar que Biden "creu en els drets de les dones" i va afegir: "Les dones són qui han de prendre aquestes decisions amb els metges, vosté no ha hagut d'afrontar mai aquestes decisions, ni ha estat mai embarassat però, per a les dones que han hagut de prendre aquestes decisions, es tracta d'una cosa increïblement difícil".

També et pot interessar

stats