Més de 6.000 persones segueixen desaparegudes davall de les runes o mortes i no identificades a Gaza

El govern gazià ha confirmat la mort de més de 13.000 palestins en aquest territori per atacs israelians

Una bandera israeliana oneja sobre un edifici en runes de la Franja de Gaza
Banderes israelianes onegen dalt d'un edifici en ruïnes de la Franja de Gaza / Alexander Ermochenko (Reuters)

Més de 6.000 persones de Gaza estan desaparegudes davall dels enderrocs o els seus cadàvers estan tirats pel carrer sense que ningú els puga arreplegar, segons ha informat aquest diumenge el govern de la Franja de Gaza. L’executiu també ha confirmat la mort de més de 13.000 palestins per atacs israelians en aquest territori des del 7 d’octubre.

"El nombre de persones desaparegudes ha arribat a més de 6.000, ja siga davall de les runes o amb els cossos tirats als carrers i carreteres", però "l'ocupació [Israel] impedeix que ningú hi puga arribar”, ha denunciat aquest organisme.

S'assumeix que la majoria d'aquestes persones estan mortes, però els equips d'emergència o rescat no poden arribar a elles mentre segueix l'ofensiva israeliana sobre l'enclavament, que ja dura 44 dies i ha causat una crisi humanitària per un setge que deixa 2,3 milions de palestins sense quasi menjar, aigua, medicines o combustible.

Entre els 13.000 morts confirmats, hi ha més de 5.500 xiquets i 3.500 dones. També han mort més de 200 professionals de la medicina i la infermeria,  així com 22 empleats de rescat civil.

Els ferits superen els 30.000 i el 75% són xiquets i dones. La devastació cada vegada està més estesa mentre avancen les tropes israelianes en la seua operació terrestre a Gaza, on ja van prendre control del nord i d'una part important de la ciutat de Gaza.

Els bombardejos israelians han destruït totalment uns 43.000 habitatges, mentre que altres 225.000 residències "van quedar sotmeses a una demolició parcial", ha detallat el govern de la Franja. Aquestes xifres suposen el 60% dels domicilis de Gaza. 

Aquest diumenge s’ha comunicat que tots els hospitals de la ciutat de Gaza estan fora de servei i només queden operatives dues xicotetes clíniques de l'urbs, mentre que milers de persones i pacients que eren a l'Hospital Al-Shifa –el més gran de la Franja– s’han vist forçades a evacuar per orde de l'Exèrcit israelià, que assegura que davall hi ha la xarxa militar subterrània de Hamàs.

També et pot interessar

stats