Prop de 1.400 persones detingudes en protestes a Rússia contra la mobilització militar

Els manifestants han cridat "No a la guerra" entre aplaudiments i "Putin a la trinxera"

Més d'un miler de persones detingudes en protestes a Rússia contra la mobilització militar

Les forces de seguretat russes han detingut prop de 1.400 persones en la protesta convocada per un moviment pacifista aquest dimecres contra la mobilització parcial anunciada pel president Vladímir Putin en el marc de la campanya militar de Rússia a Ucraïna.

S'han produït almenys 1.386 detencions en 38 ciutats durant les protestes de dimecres, segons ha informat en el seu canal de Telegram l'organització independent OVD-Info, que fa seguiments dels arrestos i que ha sigut declarada agent estranger a Rússia.

A Moscou hi ha almenys 509 persones detingudes i a San Petersburg, la segona ciutat del país, almenys 541, segons la mateixa font.

En el centre de la capital, on hi ha hagut centenars de manifestants al carrer Arbat, les detencions per part dels antidisturbis s’han iniciat en el moment de començar la protesta. Els congregats han cridat "No a la guerra" entre aplaudiments i "Putin a la trinxera".

Entre els càntics també es podia escoltar "Vida per als nostres xiquets", en referència a les declaracions del cap del Comité de Defensa de la Cambra de Diputats, Andréi Kartapólov, que ha dit que els primers mobilitzats seran sotsoficials de reserva de menys de 35 anys i oficials de menys de 45 anys.

Fins a quinze anys de presó per participar en accions il·legals

La Fiscalia de Moscou ha advertit que castigarà amb fins a quinze anys de presó l'organització i participació en accions il·legals. També es castigarà administrativament o penalment la difusió de crides a participar en accions il·legals o a fer altres actes il·legals en les xarxes socials.

Les forces de seguretat russes durant la manifestació de Moscou
Les forces de seguretat russes durant la manifestació de Moscou / Reuters

També et pot interessar

stats