18 persones ferides en les protestes racistes a la ciutat alemanya de Chemnitz

Milers de persones també han eixit al carrer per clamar ‘‘cor en lloc d'odi’’.

Protestes a la ciutat de Chemnitz
Protestes a la ciutat de Chemnitz / Martin Divisek (Efe)

La policia alemanya ha informat, aquest diumenge, que les marxes convocades a la ciutat de Chemnitz han acabat almenys amb 18 ferits. D'una banda, ha tingut lloc la protesta d'extrema dreta convocada per Alternativa per a Alemanya (AfD) i pel col·lectiu xenòfob Patriotes Europeus contra la islamització d'Occident; d'una altra, la concentració 'Cor en lloc d'odi'.  

Segons les estimacions finals de la policia, 9.500 persones han eixit al carrer una setmana després que la mort d'un home apunyalat desencadenà una persecució d'estrangers per grups neonazis. A banda de les convocatòries oficials, mil persones s'han repartit entre manifestacions paral·leles.

La policia alemanya ha desplegat a Chemnitz més de 1.800 agents després de rebre crítiques a causa de la falta de personal durant els dies previs. Les fonts policials han indicat, a més, que un ciutadà agfanés de 20 anys ha sigut agredit, hores després de les protestes, per quatre encaputxats i investiguen si els atacants eren participants en la concentració d'ultradreta. Així mateix, s'investiga l'agressió a un equip de televisió alemany. 

També et pot interessar

stats