15 persones mortes i 27 desaparegudes per l’erupció d’un volcà a l’illa de Java

El foc i la cendra del Semeru ha afectat quasi 3.000 cases i 38 col·legis 

Equips de rescat en els voltants del volcà Semeru a Indonèsia
Equips de rescat en els voltants del volcà Semeru, a Indonèsia / Efe

Almenys 15 persones han mort i 27 continuen desaparegudes per l'erupció el dissabte del volcà Semeru, a l'illa indonèsia de Java, segons les autoritats locals.

Les fortes pluges i bosses d'aire calent que emanen del volcà per una lleu erupció posterior estan dificultant les tasques dels equips de cerca i rescat que tracten de trobar supervivents en les onze poblacions assentades al vessant de la muntanya.

Segons l'última actualització de dades, 51 persones van resultar ferides amb cremades de les quals 35 es troben amb pronòstic greu, d'acord amb un comunicat de l'Agència Nacional de Gestió de Desastres (BNPB). Aquesta agència també ha precisat que quasi 3.000 cases i 38 col·legis han resultat danyats, a més d'un pont clau que connectava dos dels principals pobles de la regió.

Fins ara es calcula que unes 5.200 persones s'han vist afectades per l'erupció del Semeru, de les quals més de 1.700 han sigut evacuades a algun dels dènou centres d'atenció desplaçats.

L'enorme erupció del volcà va ocórrer dissabte al voltant de les 15:30, hora local, i va provocar un enorme núvol de cendra que va eclipsar el sol i va enfosquir momentàniament les poblacions pròximes a la muntanya.

El Semeru, de 3.676 metres d'altura, és el volcà més alt de l'illa de Java i un dels més actius del país. L’última erupció important va tindre lloc al gener d'enguany sense que hi haguera víctimes, mentre que una altra, el desembre de 2020, va obligar a evacuar milers de persones.

Les autoritats han indicat que encara continuen recopilant informació i contrastant les dades dels diferents departaments i equips sobre el terreny, per la qual cosa podrien variar en pròximes actualitzacions.

També et pot interessar

stats