117 milions d'alumnes segueixen sense anar a classe per la pandèmia

La Unesco ha alertat que el 7,5% de la població escolar de tot el món encara es veu afectat pels tancaments d'escoles

Classe d'una escola tancada per la pandèmia
Aula d'una escola tancada per la pandèmia

La Unesco ha alertat aquest divendres que 117 milions d'alumnes, el 7,5% de la població escolar mundial, continuen patint els efectes pel tancament d'escoles a conseqüència de la pandèmia, i pretén instar els països a reobrir en condicions segures.

"Sabem que com més temps romanen tancades les escoles, més greus i irreversibles són les conseqüències per al benestar i l'aprenentatge dels xiquets, sobretot els més vulnerables i marginats", ha declarat en un comunicat la subdirectora d'Educació de la Unesco, Stefania Giannini.

L'Organització de Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura ha assenyalat que actualment els establiments escolars estan totalment oberts en 117 països, la qual cosa representa un total de 539 milions d'alumnes des d'educació infantil fins a secundària, és a dir, el 35% de la població escolar mundial.

En el mateix període de 2020 aquest percentatge era el 16%, quan només les escoles de 94 països estaven obertes.

A més, durant el curs passat, el nombre de països on les escoles van obrir parcialment va passar de 52 a 41, i en cinc països els centres van estar tancats completament durant 18 mesos, la qual cosa va afectar 77 milions d'alumnes.

La Unesco es mostra a favor de la reobertura segura de totes les escoles i demana que només es recórrega en últim recurs al tancament total dels establiments.

Des de l'inici de la pandèmia, les escoles han estat tancades 18 setmanes de mitjana a tot el món, la qual passa a 34 setmanes si es tenen en compte els tancaments parcials.

Segons l'organisme, els tancaments prolongats i recurrents en aquests dos anys han suposat un retard en l'aprenentatge i han fet augmentar la taxa d'abandó escolar, que afectade manera desproporcionada als més vulnerables.

A més, la Unesco manté la petició que tots els països consideren als professors com un sector prioritari per a les campanyes de vacunes.

També et pot interessar

stats