Yolanda Díaz proposa un impost permanent per a les grans fortunes

"Qui més té, més ha de contribuir", remarca la vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar 

Yolanda Díaz intervé en el fòrum econòmic de 'Cinco Días'
Yolanda Díaz intervé en el fòrum econòmic de 'Cinco Días' / J. J. Guillén (Efe)

La vicepresidenta segona del govern espanyol i candidata de Sumar, Yolanda Díaz, ha proposat que l'impost a les grans fortunes siga "permanent" i no puntual. És una de les mesures que conté el programa econòmic del seu partit, que aglutina una quinzena de formacions, de cara a les eleccions generals del 23J. 

Díaz ha començat a donar detalls sobre les iniciatives que defendrà en la campanya durant una intervenció en els actes pel 45é aniversari del diari Cinco Días, i ha apostat també per crear un Consell de Productivitat a Espanya amb la comesa d'impulsar reformes i prendre "mesures eficaces" per a millorar la productivitat.

Així mateix, ha explicat que és "imprescindible" fer una reforma fiscal i tributària que s'adapte a la nova realitat espanyola, que millore la progressivitat i acabe amb les injustícies. "Qui més té, més ha de contribuir", ha sentenciat la líder gallega, qui ha proposat també modificar l'impost de societats, augmentar la progressivitat en l'impost de la renda de les persones físiques i innovar en formes alternatives de fiscalitat, en referència a la transició verda i digital.

La ministra de Treball ha plantejat igualment altres propostes: una fa referència al control de marges per a respondre a la crisi de la inflació i una altra basada en una reforma empresarial, perquè les companyies incrementen la grandària, tinguen més participació de la plantilla i estiguen més compromeses amb la transformació verda i digital.

En resum, ha advocat per avançar cap a un "nou sentit comú econòmic" i per al qual considera "clau" parlar de propostes i dir a la ciutadania com es controlarà la inflació, com faran "la vida més fàcil" a les xicotetes empreses i "millorar la vida de les famílies" a través "del diàleg social".

Sobre la reforma laboral, ha agraït a l'empresariat i als sindicats que la defenguen davant d'aquells "polítics irresponsables" que diuen que la derogaran. I en aquest punt ha reclamat al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que "si vol comprometre's amb el seu país, retire el recurs d'inconstitucionalitat contra una norma que ja no es discuteix en cap país del món".

També et pot interessar

stats