Xúquer Viu protesta contra la possible venda d’aigua a regants d’Almeria

La plataforma considera que s’està fent negoci amb recursos que s’han de destinar als camps valencians

WhatsApp Image 2022 05 21 at 12.24.16 PM
Concentració de la plataforma Xúquer Viu a Antella
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
21 de maig 2022 - 07:30 Actualitzat: 21 de maig 2022 - 12:33

Quan falten cinc dies per a la Junta General de Regants que ha d’acordar la cessió d’aigua del Xúquer a Almeria, la plataforma Xúquer Viu ha eixit al carrer aquest dissabte a Antella (Ribera Alta) per a mostrar el seu rebuig al transvasament.

Sota el lema El Xúquer no es ven, la concentració ha comptat amb l’assistència d’alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores i representants institucionals i d’entitats ecologistes, sindicals, agràries i socials. 

Al mateix lloc on naix la Séquia Reial, a l’assut d’Antella, han intervingut representants institucionals de la comarca, així com de la Unió de Llauradors. Finalment, Xúquer Viu ha llegit un manifest. 

Aquesta plataforma denuncia que es pretenen vendre a Almeria deu hectòmetres cúbics anuals d'aigua d'aquest riu per a “fer negoci”. Des de la Séquia Reial, l'entitat que gestiona aquests recursos, expliquen que és una solució temporal per a poder finançar obres de modernització de regadiu.

En aquesta línia, la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha expressat aquest divendres la seua oposició a la venda d'aigua a regants d'Almeria per part de la Séquia Reial del Xúquer perquè "no té sentit. Si hi ha aigua del Xúquer disponible ha de ser per al Vinalopó i l'Albufera. S'han de buscar altres solucions".

També et pot interessar

stats