Xixona acollirà el centre d'investigació de gelat artesanal europeu

L'espai es cedirà a l'Associació Nacional Empresarial d'Elaboradors Artesans i Comerciants de Gelats i Orxates i haurà d'estar en marxa en quatre anys

18.07.2022 | Els gelats que ajuden a comunitats camperoles
Gelats, en una imatge d'arxiu

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha firmat aquest dimarts amb l'alcaldessa de Xixona (Alacantí), Isabel López, la cessió gratuïta per part de l'Ivace d'una parcel·la de sòl industrial situada al parc empresarial l'Espartar III per a la implantació d'un centre d'investigació de gelat artesanal europeu.

Es tracta de la parcel·la propietat de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) i que té una superfície de 2.174,76 metres quadrats. L'Ajuntament cedirà la parcel·la a l'Associació Nacional Empresarial d'Elaboradors Artesans i Comerciants de Gelats i Orxates de Xixona (Anhcea) per al desenvolupament del citat centre d'investigació. El centre haurà d'estar en marxa en un termini màxim de quatre anys.

Aquest projecte és finançat en part per la Diputació d'Alacant, institució que ha confirmat que els treballs per a la redacció del projecte del futur institut d'investigació del gelat artesanal "avancen a bon ritme amb el compromís de finalitzar enguany el document inicial que servirà per a dur a terme la construcció".

Parc empresarial especialitzat

El parc empresarial Espartar III està situat en un dels entorns de més tradició en el sector agroalimentari i s'ha consolidat com un espai empresarial clau en el qual les empreses han sabut unir tradició i innovació per a continuar creixent i generant riquesa. És una àrea industrial especialitzada en la producció de torró, xocolate i dolços. També és la seu del Consell Regulador de les Indicacions Geogràfiques Protegides de Xixona i Torró d'Alacant, un sector molt vinculat al gelat. El gelat, a més, és un dels dos productes emblemàtics per a la ciutat de Xixona.

També et pot interessar

stats