Els xicotets propietaris dels pisos turístics veuen "discriminació" en la moratòria de l'Ajuntament de València perquè no afecta els grans hotelers

El president de l'Associació d'Habitatges de Lloguer per a Estades Curtes de la Comunitat Valenciana, Eric Sanjaime, denuncia que la mesura és "populista" i obeeix a "interessos polítics"

Sanjaime atén este dilluns un equip de 'Les notícies del matí'

Els particulars propietaris dels allotjaments turístics de la ciutat de València titlen de "populista" la moratòria que aprovarà este dimarts l'Ajuntament, governat pel PP i Vox, i que congelarà durant almenys un any les llicències, a l'espera que l'executiu estatal implemente una nova regulació. La suspensió afecta principalment pisos en comunitats veïnals i baixos comercials menuts, ja que els edificis dedicats en exclusiva a esta modalitat d'apartaments són una activitat econòmica equiparable a un hotel i, per tant, hi queden fora. L'Associació d'Habitatges de Lloguer per a Estades Curtes de la Comunitat Valenciana (Avaec) veu en esta doble vara una "discriminació", en paraules del seu president, Eric Sanjaime, este dilluns en Les notícies del matí.

Entrevistat en la ràdio d'À Punt, Sanjaime ha denunciat que el govern liderat per María José Catalá no ha escoltat el col·lectiu dels xicotets propietaris dels apartaments turístics per a dissenyar les polítiques, que acaben primant els interessos dels grans hotelers. "Fa quasi un any que hi arribaren i no s'han reunit amb el sector per a adoptar mesures de manera conjunta. Creiem que la moratòria és populista i només obeeix a interessos polítics", ha lamentat el representant d'Avaec, que aglutina més de mil pisos de lloguer turístic i vacacional per tots els districtes de la capital valenciana. Així mateix, ha retret que l'Ajuntament no els dona veu en el Consell Municipal de Turisme i que "ningú" del govern municipal els ha rebut per a atendre les seues reivindicacions.

Preguntat pels preus desorbitats dels lloguers a València, el president d'Avaec ha negat que esta tendència alcista estiga relacionada amb la bambolla dels apartaments turístics perquè, a parer seu, la responsabilitat és de les administracions com a grans tenidores d'edificis sense ús i solars buits.

També et pot interessar

stats