La vivenda de segona mà s'encareix a la Comunitat Valenciana un punt més que al conjunt d'Espanya

Durant el mes d'abril els immobles valencians han viscut el major segon repunt a Espanya, sols superats per les dades de Navarra

Vivenda de segona ma en venda, en arxiu
Vivenda de segona mà en venda, en arxiu / À Punt NTC

El mercat immobiliari valencià continua en ascens fins i tot en moments d'incertesa econòmica com l'actual. El mes de març es van fer públiques les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) que mostraven que el preu de l'habitatge lliure va pujar una mitjana del 4,3% el 2021, dada que suposa el huité any consecutiu de repunt, i aquest dimarts s'han fet públiques les últimes xifres del portal Idealista.com, que mostren una tendència semblant en la vivenda de segona mà. Els preus dels habitatges de segona mà s'encariren durant el mes passat un 2,5% de mitjana al territori valencià, segons dades del portal Idealista.com. Aquest repunt és el segon més elevat a escala autonòmica de tota Espanya i se situa un punt per damunt del registrat de mitjana (1,5%).

El preu de l'habitatge de segona mà a Espanya ha registrat una pujada de l'1,5% durant el mes d'abril, se situa en 1.853 euros per metre quadrat, segons l'últim índex de preus immobiliaris del portal. Un total de quinze autonomies van registrar repunts en el preu dels habitatges durant el mes passat. L'increment més gran es va produir a Navarra, en un 2,9%, seguida de la Comunitat Valenciana (2,5%), Andalusia i Castella-la Manxa (2,1% d'augment en tots dos casos), Aragó (1,6%) i Regió de Múrcia (1,5%). Per contra, Balears i La Rioja són les úniques regions en les quals ha descendit el preu de l'habitatge usat durant el mes d'abril, amb caigudes del 0,4% i 0,2%, respectivament.

Aquesta dada no evita que Balears continue sent la regió amb el preu de l'habitatge més elevat, on el metre quadrat se situa en 3.353 euros. Per darrere hi ha la Comunitat de Madrid (3.012 euros) i el País Basc (2.700 euros). En el cas de la regió madrilenya, aquesta xifra és la més alta des que Idealista.com en té registres. I en l'altra banda, els preus més baixos es van registrar a Castella-la Manxa (896 euros), Extremadura (946 euros) i la Regió de Múrcia (1.092 euros).

També et pot interessar