Una fàbrica de Vilafranca tix les faixes que llueixen milers de persones durant les festes de Sant Fermí

L’empresa n'ha venut més de 20.000 en un mes i han treballat de valent de març a juny per a poder afrontar la demanda

Si alguna cosa caracteritza la típica vestimenta de les festes de Sant Fermí per damunt de la brusa i els pantalons blancs, és la tradicional faixa roja, un complement indispensable que té una relació directa amb la comarca de l’Alt Maestrat.

“La festa de Sant Fermí jo crec que la treballem des de fa uns trenta o quaranta anys” ens explica Vicent Escuder, gerent de l’empresa Hijos Vicente Escuder, encarregada de fabricar aquests peces de roba. “És una faixa de dotze centímetres d’ample, dos metres de llarg i de color roig” detalla.

Tot i que cada vegada la competència asiàtica del sector és més forta, la tornada de la festa dels Sanfermines ha deixat unes xifres de producció molt bones. “Aquest mes devem haver venut unes 20.000 faixes”, ens comunica Escuder satisfet. “La veritat és que no ens esperàvem que la demanda fora tan gran, i la gent tenia moltes ganes de festa”. Per a abastir la demanda van començar la producció en març i es va allargar fins a principis de juny.

Des d’aquesta fàbrica de Vilafranca han viatjat a Pamplona milers de faixes que a hores d’ara llueixen en els carrers. El procediment per a posar-se-les és senzill, una volta a la cintura i un nuc doble a la part esquerra. Una vegada fet això, ja només queda gaudir de la festa.

També et pot interessar

stats