Com es viu el lloguer exprés a Castelló de la Plana: "És la guerra del més fort"

Els habitatges que ixen al mercat desapareixen en menys de 24 hores des que es publiquen

Noelia i Jonathan, en una immobiliària / À Punt NTC

A Castelló de la Plana i a Alacant, hi ha hagut un increment del lloguer exprés durant el primer trimestre d’enguany. Un estudi del portal immobiliari Idealista confirma que els habitatges que ixen al mercat desapareixen en menys de 24 hores des que es publiquen.

El 21% de les vivendes de lloguer que ixen al mercat a Castelló de la Plana o Alacant duren menys de 24 hores. Noelia i Jonathan ho han comprovat. “Vam trobar el nostre pis en Idealista. Només veure’l vam telefonar fins que ens va tocar. Vam ser els primers a visitar-lo i vam tindre sort, perquè la demanda està pels núvols”, assegura Noelia. 

Per motius laborals, s’han traslladat a la capital de la Plana. Buscar un lloguer, ens asseguren, s’ha convertit en una autèntica competició. “Estava pendent les 24 hores dels set dies de la setmana. Em passava hores i hores mirant les alertes del telèfon. Ací és la guerra del més fort”, apunta Noelia. 

La culpable d’este fenomen de lloguer exprés és la llei de l'oferta i la demanda. La vicepresidenta del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Castelló, Nuria Marco, assegura que quan hi ha més demanda que oferta, fa que les vivendes desapareguen més ràpidament i s’incremente el preu. “El lloguer exprés té lloc sobretot on hi ha molt d'allotjament turístic i on hi ha molta vida”, afegeix. 

Segons els professionals del sector açò està impedint l’accés a la vivenda de lloguer. “Estem patint un problema estructural, amb molta gent que no pot accedir a l’habitatge tant pels alts preus com perquè no hi ha oferta”, afirma Marco. En l’actualitat, a Castelló de la Plana llogar d’un pis estàndard de 90 metres quadrats, 3 habitacions i 2 banys oscil·la entre els 700 euros mensuals. 

També et pot interessar

stats