Alacant i Castelló, entre les capitals de província on més ràpid desapareix el lloguer

Idealista assegura que la falta d'oferta i l'alta competència fa que moltes famílies se senten excloses del mercat

El lloguer a València anota un màxim històric
Les ofertes exprés augmenten a Alacant i Castelló

Hi ha ofertes de lloguer que són "exprés", és a dir, desapareixen en menys de 24 hores des que es van publicar. Segons ha indicat el portal immobiliari Idealista, en el primer trimestre del 2024 el 18% dels habitatges d'Espanya no portava ni un dia en la seua plataforma abans de desaparéixer del mercat, enfront del 16% que es va registrar en el mateix període del 2023. Alacant i Castelló (amb un 21% de lloguer "exprés") estan entre les deu capitals de província on més ràpid es lloguen les vivendes, i se situen en huitena i novena posició, respectivament. Per davant queda Tarragona (31%), Sant Sebastià (29%), Tenerife (27%), Huelva i Palma (les dos amb un 26%), León i Lugo (les dos amb un 24%).

A les dos capitals de província s'ha produït un increment del lloguer exprés respecte de l'any anterior. A Alacant s'ha incrementat un 4% respecte del primer trimestre del 2023. El cas de Castelló és molt notable, ja que l'increment és del 13% respecte al mateix període de l'any anterior.

Per contra, a mitjan taula està la ciutat de València, on ha baixat el parc immobiliari "exprés" (amb un 16%, un 2% menys que l'any anterior).

El portaveu de la plataforma, Francisco Iñareta, associa este comportament del mercat immobiliari a "la falta d'oferta de lloguer", que estaria provocant que "moltes famílies se senten excloses del mercat, tant pel preu, per la competència amb altres famílies com per la velocitat a la qual desapareixen els habitatges que arriben al mercat".

Iñareta ha defensat que les dades demostren que este problema "no se circumscriu ja només als grans mercats, sinó que són moltíssims els mercats en els quals té un pes important".

També et pot interessar

stats