El veïnat de dos edificis de Benimaclet denuncia que els propietaris dels pisos de lloguer el vol fer fora

Molts veïns i veïnes, alguns en situació de vulnerabilitat, asseguren que no tenen lloc on anar i no poden pagar els preus del mercat

Les finques 101 i 103 de l'avinguda del Primat Reig de València / À Punt NTC

El veïnat de dos edificis del barri de Benimaclet (València) ha denunciat que l'empresa propietària dels pisos de lloguer que habita el vol fer fora. Molts d'ells, alguns en situació de vulnerabilitat, asseguren que no tenen lloc on anar i no poden pagar el preu que ara mateix té el mercat. L'empresa ha tapiat les vivendes, que ja estan buides, per a evitar ocupacions. 

Una de les afectades és Pepa Albes, amb problemes de mobilitat, que fa quinze anys que viu de lloguer. “M’ha arribat un burofax que diu que el dia 15 me n’he d’anar perquè no em renoven el contracte. El meu fill està en l’atur, el meu marit no treballa i amb la meua pensió no ens arriba”, explica als micròfons d’À Punt. 

L'empresa propietària dels edificis, Sparus Aurata, ha optat per no renovar-los els contractes de lloguer i tapiar els pisos que es queden buits.  El veïnat que resisteix, amb persones en situació de vulnerabilitat, denuncia que se n'ha d'anar sense una alternativa residencial i sense poder fer front a uns preus del lloguer que doblen el que paguen actualment. “A causa de la meua situació no em puc permetre pagar una altra cosa. Quan arribe la demanda de desnonament i quan el jutge em diga que he d'anar-me'n, ho faré. Però ara no tinc on anar”, assegura Ángela Almansa, amb un contracte de lloguer que va expirar al febrer. 

Hi ha trenta vivendes afectades per la decisió de l'empresa propietària, cosa que suposa l'expulsió de part del veïnat. També la fi del projecte de vida per a algunes persones que van optar per muntar negocis als baixos de les dos finques.

Els afectats han acudit a serveis socials i el sindicat d'habitatge de València està buscant solució. “Tenim al davant un gran tenidor que prefereix expulsar totes les veïnes amb lloguer antic per a fer una inversió i poder obtindre un benefici a mitjà i llarg termini”, apunta el portaveu del sindicat, Esteban Arellano.

À Punt Notícies s'ha posat en contacte amb l'empresa propietària dels edificis, però no ha rebut resposta. 

També et pot interessar

stats