Els robatoris al camp d’Almenara baixen un 90% en dos mesos després d’intensificar la vigilància

Tot i això, els agricultors denuncien que les casetes de reg continuen sent objectius dels lladres de coure

Dispositiu per a vigilar els robatoris als camps d'Almenara / À Punt NTC

Breu respir per als regants i agricultors d’Almenara, a la Plana Baixa. Des que fa dos mesos s’ha intensificat la vigilància, l’onada de robatoris als motors de reg s’ha frenat, i tot gràcies a la coordinació amb les forces de seguretat. 

Així, més vigilància i una efectiva coordinació entre les forces de seguretat i els agricultors i regants han evitat que hi haja més robatoris. “Ha minorat moltíssim, pràcticament un 90%. D'una banda, tenim la Policia Local amb una patrulla durant tot el dia i, de l’altra, la guàrdia rural”, assegura l’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez. 

Este dimecres a la vesprada, membres de l’equip Roca de la Guàrdia Civil han donat alguns consells als llauradors. Els han demanat que controlen els vehicles “estranys” que s’acosten als camps i que informen de situacions anòmales, tal com ha avançat l’encarregat de pou de reg, Higinio Peirats. 

Però, tot i això, les casetes de reg continuen, afirmen, sent objectiu dels lladres de coure. “Hi ha hagut pous on han entrat fins a quatre o cinc vegades. Han fet molt de mal”, lamenta el president de l’Associació d’Agricultors i la Comunitat de Regants d’Almenara, Vicente Morales. I, a més, han de sumar els costos de reparació de les destrosses que ocasionen, que poden arribar fins a 50.000 euros.  

Almenara té 27 km² de terme municipal, on hi ha seixanta pous de reg. En els últims dos mesos, han patit una dotzena de robatoris. L’únic que demanen és tallar este problema d’arrel. 

També et pot interessar

stats