Requena opta a ser Ciutat Europea del Vi

Vol guanyar prestigi com a localitat vinícola i col·locar-se a l’altura de regions com Ribera del Duero o La Rioja

Bodega de vins de Requena / À Punt NTC

L'Ajuntament de Requena ha anunciat este dimecres la seua candidatura a Ciutat Europea del Vi, un títol que atorga la Xarxa Europea de Ciutats del Vi (Recevin) com a reconeixement a les ciutats més destacades del sector vinícola. Una oportunitat única per a col·locar Requena en el mapa vinícola global que a Espanya ja han viscut Jerez de la Frontera el 2014, Cambados el 2017 i Aranda de Duero entre el 2020 i el 2022, i també altres ciutats d’Itàlia i Portugal. 

Amb esta candidatura, Requena vol guanyar prestigi com a població vinícola, ja que els ajudaria a tindre més visibilitat, segons ha dit a À Punt l’enòloga i viticultora María Ángeles Novella. Considera que encara estan lluny d’eixa visibilitat i explica que la candidatura a Ciutat Europea del Vi la plantegen com una mena de màrqueting perquè, quan la gent pense en zones vinícoles de prestigi, hi associe “ràpidament” el nom de Requena. 

A més de col·locar-la a l'altura de regions com Ribera del Duero o La Rioja, el reconeixement duria beneficis a sectors que envolten el de l'enologia, com l'hoteleria i la restauració, explica el president de l’Associació d’Enòlegs de la Comunitat Valenciana, Rafael Ochando. “Serà bo per a Requena, per al vi i per a tot el que hi ha al voltant del sector”, assegura. Considera que tindre esta capitalitat repercutiria positivament també en la ciutat, fet que “condicionaria l’administració autonòmica i la nacional, que segur que ens ajuden perquè Requena brille com ha brillat sempre”. 

Els enòlegs i enòlogues tenen clar que les condicions de Requena són les idònies per a obtindre la distinció, ja que és un dels municipis més antics que més vi produeix i que té la festa de la verema més antiga d’Espanya, defén Maria Pilar Domingo, de Bodega Sierra Norte. Per la seua banda, Daniel Expóstio, del celler Dominio de la Vega, argumenta que Requena es mereix esta capitalitat “per història, cultura, varietats de vi i per la seua gent”.

També et pot interessar

stats