El govern espanyol vol retardar l'edat de jubilació amb més incentius i flexibilitat

L’executiu ha proposat als agents socials un nou marc legal que compatibilitze el treball amb la pensió

Imatge d'arxiu d'una gestoria / À Punt NTC

El govern espanyol busca retardar l'edat de jubilació amb més incentius i flexibilitat. Amb este objectiu, l’executiu ha proposat als agents socials un nou marc legal que compatibilitze el treball amb la pensió.

Els treballadors que es jubilen, però vullguen continuar treballant i ingressant també un salari, podran fer-ho i cobrar el 100% de la pensió a partir del quint any de retard de la seua jubilació. És una de les novetats que el govern espanyol ha proposat a sindicats i patronal. “Es tracta d’un increment progressiu en la mesura que s’estiga demorant la pensió de jubilació”, explica el degà del Col·legi de Graduats Socials de València, Vicent Vercher. 

Una altra és que tots aquells que retarden la jubilació puguen rebre els incentius cada sis mesos a partir del segon any de demora. “Si tu vols demorar-ho, es cobra quan acabes. El que volen és que l’incentiu arribe abans, perquè siga més atractiu”, apunta Vercher. 

Ara, les persones treballadores que retarden dos anys la jubilació reben un 4% addicional de la pensió que els pertoca. El 2022 més de 17.600 persones van allargar la carrera professional, el 2023 amb més incentius, la xifra es va elevar un 50%, amb més de 26.000 jubilacions demorades.

També et pot interessar

stats