El govern planteja oferir la jubilació parcial als funcionaris

D'esta manera, els treballadors públics tindrien condicions similars a les que es van posar en marxa per als treballadors del sector privat

Funcionaris de la Generalitat, aquest dilluns
Funcionaris de la Generalitat, en arxiu / À Punt NTC

El Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública ha plantejat hui als sindicats oferir la jubilació parcial al personal funcionari i estatutari amb condicions similars a les que es van posar en marxa per als treballadors del sector privat.

El ministeri ha informat de la reunió mantinguda este dimarts amb els sindicats en el marc de l'Acord per a una Administració del Segle XXI, en la qual s'han abordat mesures per a impulsar la jubilació flexible per als empleats públics. D'esta manera, afigen fonts ministerials, els funcionaris podran tindre “unes possibilitats de retir de la vida laboral similars a les que es van acordar amb els agents socials per als treballadors del sector privat”. El plantejament inicial realitzat pel ministeri abasta tant les modalitats de jubilació que s'abordaran en este procés de diàleg com les mesures normatives que serien precises per a dur-ho a terme.

Els sindicats CCOO i UGT han valorat en un comunicat la proposta de Funció Pública, així com la “disponibilitat absoluta” mostrada per a culminar esta matèria contemplada en l'acord, “sense menyscapte de la negociació que s'està duent a terme en la taula de diàleg social de seguretat social”. Igualment, han insistit en la culminació de la resta de matèries contemplades en l'acord marc, especialment en l'àmbit de l'administració general de l'Estat i servei exterior.

Pujada salaria del 2%

D'altra banda, tots dos sindicats han instat el govern a fer efectiva en este mes de juny la pujada salarial del 2% per a enguany a tot el personal de les administracions públiques i del sector públic. “Ha de ser una prioritat absoluta per al govern”, han subratllat UGT i CCOO, un reclam al qual s'ha sumat CSIF que, a més, ha urgit al govern a aprovar com més prompte millor l'oferta d'ocupació pública d'enguany.

També et pot interessar

stats