Entra en vigor la supressió de l’IVA de l’oli d’oliva

Consumidors lamenten que la reducció de 50 cèntims per litre no té molt d’impacte en el tiquet final de la compra

Prestatgeries d'oli d'un supermercat / À Punt NTC

Una primera enquesta a peu de carrer avança que la supressió de l'IVA de l'oli d'oliva no està tenint massa impacte en el tiquet final de la compra. Siga com siga, la mesura, que ha entrat en funcionament este dilluns i que suposa una reducció de 50 cèntims per litre, estarà en vigor fins al 30 de setembre. 

Este dilluns al supermercat són parada obligada les prestatgeries de l'oli d'oliva. Des d'ara es ven al 0% d'IVA i moltes persones s'hi acosten amb curiositat. Després de mirar i comparar, la resposta més repetida és que no es nota molt en la butxaca.

Després dels mesos de pujades que han arribat a encarir l'oli d'oliva fins a un 160%, una baixada d'un 10%, 50 cèntims per litre, sembla no ser suficient. Encara que hi ha gent que busca altres solucions sense passar pel supermercat per a aconseguir la millor qualitat-preu.

L'oli d'oliva continuarà sense IVA fins al 30 de setembre. A partir d'eixe dia, igual que altres productes de primera necessitat com llet, ous, pa, verdures, farines i llegums, es vendrà amb un IVA superreduït del 2% fins al final d'any. Després, la intenció del govern espanyol és que recupere l'IVA habitual reduït, és a dir, el 4%.

També et pot interessar

stats