Vicent Soler: “Volem fer realitat el dret bàsic a una vivenda”

34 min.

Consolidar l’estat del benestar amb polítiques socials que ajuden els sectors de la ciutadania més desafavorits, aquest és un dels objectius que ha expressat el conseller d’Hisenda Vicent Soler durant l’entrevista en À Punt NTC Matí d’aquest dilluns. El responsable de les finances de la Generalitat ha afegit que es marca com a objectiu fomentar la innovació per a fer de la Comunitat Valenciana una economia capaç de competir amb altres regions. Aquests són també els objectius marcats en els pressupostos de la Generalitat per a 2019, amb partides que tenen l’ull posat en la vivenda, la desaparició dels barracons o l’ajuda a les pimes.

“Volem fer realitat el dret bàsic a una vivenda”, ha assenyalat el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, que ha destacat que aquest punt forma part del “nucli dur” del benestar de la ciutadania. De la mateixa manera, el conseller ha afirmat que un dels objectius bàsics per a l’any que ve serà acabar amb els barracons a les escoles. “En aquesta legislatura s’han reduït a la meitat i volem acabar amb l’altra meitat”, ha assegurat.

L’altre eix fonamental dels pressupostos, segons Vicent Soler, és fomentar la innovació en el sector econòmic valencià. “Sense innovació la pime no pot competir”, ha afirmat Soler, que ha afegit que “cal fer una última espenta als serveis socials i a fer més competitiva l’economia”, i en les seues paraules, “acabar d’implementar el pacte del Botànic”.

El conseller d’Hisenda s’ha mostrat optimista sobre la millora de la situació actual d’infrafinançament de la Comunitat Valenciana, i ha alertat de les dificultats que aquesta manca de recursos està tenint en la gestió autonòmica per a “quadrar el cercle”. “Tenim el 30% dels mitjans que tenen altres autonomies per a fer el mateix”, ha reconegut Soler, que ha demanat als diputats nous pressupostos generals de l’Estat per a accelerar l’arribada de recursos al nostre territori.

stats