José Vicente Morata: “Hauríem eixit millor de la crisi si hi haguera hagut més dones en el mercat de treball”

26 min.

El sistema actual està esgotat i cal un canvi que els transforme. És una de les principals tesis exposades pel president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata, en declaracions a À Punt NTC Matí. El màxim representant dels comerciants valencians ha assenyalat que aquesta reforma caldria que imposara un sistema que ajude a fer que els pressupostos autonòmics siguen més acurats i eficaços, de manera que, al mateix temps que es potencie l’economia i els serveis socials, no hi haja una despesa que augmente el dèficit.

“Els pressupostos han de ser reals”, ha declarat Morata, que al mateix temps ha fet una diagnosi positiva de l’estat actual de l’economia valenciana. El president de la Cambra de Comerç de València ha apostat per continuar alimentant les exportacions a mercats com ara el nord d’Àfrica, els Estats Units i el Canadà, i per a fomentar la igualtat de les dones en les empreses. “Hauríem eixit millor de la crisi si hi haguera hagut més dones en el mercat de treball”, ha assegurat.

La sentència del Suprem, un embolic difícil de resoldre

Sobre la sentència del Tribunal Suprem que resol que siguen els clients els qui paguen els impostos de les hipoteques, Morata ha afirmat que es tracta d’un problema d’indefinició d’aquestes taxes en la llei i que “els errors d’inici” són els que han desembocat en aquesta situació. “S’ha convertit en un debat polític i no econòmic. Qualsevol cost que té una empresa se sol traslladar a l’usuari”, ha afirmat. Des del seu punt de vista, és el reglament el que hauria d’especificar aquesta matèria, perquè “si volem que hi haja impostos, han d’estar clars. Si no, també poden desaparéixer”, ha afegit.

stats