Les vendes de joguets frenaran enguany el creixement al 3% o 4%

La situació de les multinacionals com Toys 'R' Us o la francesa La Gran Récré redueix les expectatives de la patronal

Joguets en un comerç
Joguets en un comerç / Europa Press

Les vendes de joguets espanyols registraran un menor creixement el 2018. Aquest se situarà entre el 3% i el 4%, fins a arribar als 1.700 milions d’euros, a causa de la situació que han travessat enguany multinacionals com la nord-americana Toys 'R' Us o la francesa La Gran Récré, amb el nom de New Poly a Espanya. Unes dades que ha oferit aquest dimecres el president de l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets (AEFJ), José Antonio Pastor en roda de premsa. 

Les previsions són que el mercat cresca entre l’1% i el 2% al conjunt de l’estat mentre que les exportacions, que suposen el 40% de la facturació, se situaran al voltant del 5%.

D’altra banda, també es preveu que el consum en línia seguisca creixent, després que tancara 2017 amb una quota del 18%.

Optimisme davant la campanya de Nadal

El 70% dels joguets es venen en els últims tres mesos de l’any, mentre que les últimes tres setmanes concentren el 40% de les vendes davant l’arribada dels Reis d’Orient. Per això, el president de la patronal dels joguets s’ha mostrat optimista de cara a la imminent campanya de Nadal, on el sector del joguet es juga gran part de l’exercici. ‘‘El Nadal serà bo, però desgraciadament no trobarà compensació en la segona meitat de l’any. Enguany començava amb normalitat, però les notícies del retail en Toysrus i La Gran Récré i el digital, va fer que el sector entrara en pànic’’, ha subratllat.

Un Black Friday amb poca repercussió

Davant la celebració el pròxim 23 de novembre del Black Friday, que anticipa la campanya de Nadal, Pastor considera que no tindrà un gran efecte en el sector. ‘‘El primer any és cert que va tindre un gran impacte a Espanya, però l’any passat no va tindre efecte’’, ha indicat.

Les nines i els joguets de components tecnològics seran els més demanats en la campanya nadalenca.

També et pot interessar

stats