Les vendes del comerç minorista creixen un 2,6% en un any a la Comunitat Valenciana

L'ocupació en el sector comercial ha pujat l'1,2% al gener.

Les vendes han augmentat al gener, un mes marcat per les rebaixes d'hivern
Les vendes han augmentat al gener, un mes marcat per les rebaixes d'hivern / Arxiu

Les vendes del comerç minorista han crescut a la Comunitat Valenciana un 2,6% al gener en variació anual, enfront de l'1,7% de mitjana estatal, segons ha informat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquest increment és el cinqué major després de Múrcia, Castella-la Manxa, les Balears i Madrid.

A tot l'Estat, les vendes del comerç han pujat l'1,7% al gener respecte del mateix mes de 2018. És el quart mes consecutiu que evoluciona a l'alça. Les vendes han augmentat al gener, un mes marcat per les rebaixes d'hivern, el 0,8%, això són dues dècimes més que al desembre. 

Pel que fa a l'ocupació, a la Comunitat Valenciana ha crescut l'1,2%, el mateix que al conjunt d'Espanya. Amb aquest avanç s'encadenen ja 57 mesos consecutius a Espanya d'ascensos interanuals de l'ocupació en el sector.

Per formats comercials, la contractació ha augmentat el 0,5% en el xicotet comerç, l'1,3% en les xicotetes cadenes i el 3% en les grans cadenes. Per contra, en les grans superfícies ha baixat el 0,2%.

També et pot interessar

stats