La venda de vehicles d'ocasió creix un 26,7% a l'abril a la Comunitat Valenciana

En el conjunt d'Espanya, les vendes de turismes i tot terrenys seminous d'entre un i tres anys s'ha disparat un 85,6% el mes passat

Imatge d'arxiu de la Fira de l'automòbi
Imatge d'arxiu de la Fira de l'Automòbil / Fira València

Les vendes de turismes i tot terreny en el mercat d'ocasió de la Comunitat Valenciana han registrat una pujada del 26,7% durant el mes d'abril fins a aconseguir les 19.419 unitats, segons dades oferides per les patronals del sector Ganvam i Faconauto. Des que ha començat l'any, les vendes han pujat un 4,4%, amb 71.993 unitats.

En el conjunt d'Espanya, les vendes de turismes i tot terreny d'entre un i tres anys s'han disparat un 85,6% el mes passat. Enguany, el mercat de segona mà acumula una pujada del 10,7% fins a situar-se en les 672.866 unitats.

Les patronals del sector atribueixen este creixement de les operacions de vehicles seminous, principalment, a l'entrada en vigor del Reglament General de Seguretat de Productes de la Unió Europea, segons el qual tots els vehicles nous venuts a partir de juliol han d'incorporar sistemes avançats d'assistència a la conducció.

L'entrada en vigor d'esta normativa ha impulsat la renovació de les gammes i ha generat un elevat estoc de models emmarcats en l'anterior regulació, als quals els distribuïdors donen eixida a preus assequibles.

Així, els seminous han passat de les 8.931 unitats a l'abril de l'any passat a les 16.575 registrades durant el mes passat, representant el 9% del mercat.

Per a les patronals del sector, el bon comportament del vehicle seminou a conseqüència d'esta conjuntura demostra el seu paper com a dinamitzador de la demanda i, per tant, com a palanca per a rejovenir el parc en un moment en el qual el 40% de les vendes es concentra en els models de més de quinze anys.

Els vehicles usats procedents del lloguer de cotxes van ser els que més han augmentat les vendes el mes passat. En concret, van créixer més d'un 101% a l'abril fins a aconseguir les 11.547 unitats.

Per part seua, les vendes de cotxes usats procedents de flotes de rènting han crescut un 43,6% durant el mes passat i són les que acumulen una major taxa de creixement des de principi d'any.

També et pot interessar

stats