Els valencians preveuen una despesa mitjana de 1.028 euros aquest estiu, un 4% menys

El 30,3% dels enquestats gastarà menys en les vacances, un percentatge superior al de l'any anterior, que va ser del 17,8%, segons l'estudi de l'Observatori Cetelem

Platja de Benicàssim
Platja de Benicàssim / Facebook: @turismobenicassim

La despesa mitjana prevista pels valencians per a aquest estiu és de 1.028 euros, un 4% menys que el 2022, segons es desprén de l'estudi realitzat per l'Observatori Cetelem que assenyala que és una xifra inferior a la mitjana espanyola, de 1.174 euros.

El 30,3% dels valencians enquestats té intenció de gastar menys en les vacances d'aquest estiu, la qual cosa suposa un percentatge més gran que el de l'any anterior, que va ser del 17,8%.

El percentatge més alt, no obstant això, el trobem entre els que declaren tindre intenció de fer el mateix desembossament que l'any anterior, amb un 41,3% de les respostes, la qual cosa representa un descens respecte al 2022, quan va ser de 50,5%.

Destaca el descens dels que manifesten tindre intenció de gastar més, amb un 28,4% enfront del 31,8% del 2022. Es tracta d'un percentatge lleugerament superior al de la mitjana espanyola, segons la qual el percentatge dels que assegurar tindre intenció de gastar més del 25,5%.

Restaurants i viatjar

Un 64,2% dels valencians enquestats té pensat eixir de restaurants aquest estiu. És l'activitat que més percentatge de resposta té, seguit per un 42,2% que manifesten que viatjaran dins del territori nacional a hotels o apartaments i un 29,4% que afirma que anirà de compres.

També et pot interessar

stats