Els valencians paguen el màxim d'impostos vinculats a la signatura de les hipoteques

A la Comunitat Valenciana s’han pagat 340 milions en els últims quatre anys.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha convocat una sèrie de manifestacions
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha convocat una sèrie de manifestacions / Europa Press

Els valencians gasten de mitjana 2.300 euros en l'impost d'actes jurídics documentats (AJD), el conegut com a impost de les hipoteques, segons les dades del Sindicat de Tècnics del Ministeri d'Hisenda. A la Comunitat Valenciana s'aplica el percentatge màxim, un 1,5% de l'import, circumstància que provoca que els ciutadans paguen una de les xifres més altes de l'Estat. Durant aquests quatre anys, el sindicat calcula que a la Comunitat Valenciana s'han pagat 340 milions d'euros.

A les Illes Balears, les taxes són uns 3.909 euros de mitjana i l'aplicació de les taxes és de l'1,2%, mentre que a Catalunya paguen 3.684 euros amb un 1,5% de taxes impositives. L'autonomia que menys paga és Navarra, uns 1.027 euros, i també és la comunitat amb la taxa impositiva més baixa, un 0,5%. 

La decisió del Tribunal Suprem de dimarts passat acorda que siguen els clients i no els bancs els que paguen aquests impostos. La decisió ha causat una gran quantitat de reaccions. El Govern d'Espanya ha avançat que reformarà la llei perquè els bancs paguen l'anomenat "impost de les hipoteques"

D'altra banda, els afectats mantenen una lluita judicial per a la recuperació d'aquestes despeses, i per això la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha convocat una sèrie de manifestacions. A la Comunitat Valenciana les mobilitzacions es produiran a la Ciutat de la Justícia i al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. 

També et pot interessar

stats